Punë

Ligji i ri, ç’ndryshon për emigrantët në Francë?

Versioni përfundimtar i projektligjit mbi emigracionin u publikua këtë të mërkurë, 21 dhjetor 2022. Qeveria franceze e dërgoi të hënën, në 19 dhjetor 2022, në Këshillin e Shtetit. Sipas mediave, teksti lehtëson dëbimin e të huajve që janë pa dokumente të rregullta në Francë, veçanërisht të atyre që përbëjnë kërcënim për rendin publik. Në të njëjtën kohë, qeveria synon të krijojë leje të reja qëndrimi, veçanërisht për të ashtuquajturat "profesionet e mungura/ në stres", si dhe për mjekët e huaj.

Pa dokumente në Francë : A duhet të deklaroj taksat?

Cili është mendimi i ekspertëve dhe organizatave në mbështetje të emigrantëve ? Ku të gjeni formularin ? Rëndësia e kësaj deklarate në kërkesën tuaj për pajisje me dokumente pune dhe qendrimi në Francë. Pajisja me vërtetim taksash. Emigrantët pa leje qendrimi apo pune në Francë, shumë prej të cilëve në proces kërkese për pajisje me dokumente...

Pa dokumente në Francë : A duhet të deklaroj taksat? Lexoni me shume

Ligjësimi përmes punës : Kriteret dhe dokumentet

Cilat janë kriteret bazë dhe grupet e emigrantëve që mund të përfitojnë nga ligjësimi përmes punësimit. Po dokumentet që duhen futur në dosje ? Në artikullin paraardhës shpjegova bazat e ligjësimit në Francë përmes punësimit si dhe mundësitë e krijuara nga qarkorja Valls. Në këtë qarkore parashikohen edhe mundësi të tjera ligjësimi...

Ligjësimi përmes punës : Kriteret dhe dokumentet Lexoni me shume

Lista e vendeve të punës të hapura për të huajt në Francë

Nëse profesioni juaj gjendet në të, do ta keni më të lehtë të gjeni një punë në Francë. Kjo do të thotë se nevojat tejkalojnë ofertën e tregut vendas të punës. Nga ana tjetër, kur aplikoni ligjërisht për një leje pune (nëse jeni jashtë Francës, por edhe nëse jeni brenda por pa leje qëndrimi), do të keni më shumë mundësi për t’u pajisur me një të tillë.

Taxat që paguan për ju punëdhënësi?

Une des raisons pour lesquelles les employeurs français hésitent à embaucher des étrangers, en plus de celle des démarches administratives supplémentaires comme nous l’avons expliqué ici, c’est le paiement d’une taxe spéciale. Bref, pour être embauché en France, un employeur doit payer une taxe supplémentaire et importante, qui peut aller jusqu’à des centaines, voire des milliers d’euros.

Lejet e qendrimit që lejojnë të punosh

Quand je n’ai pas besoin d’un permis de travail Le travail des étrangers non européens en France est encadré par des règles spécifiques dont découlent des obligations particulières que vont devoir respecter l’employeur et/ou le travailleur étranger. Le code du travail ainsi que le code de l’entrée et du séjour du droit des étrangers (CESEDA) …

Lejet e qendrimit që lejojnë të punosh Lexoni me shume

Pa leje pune, si mund të punoj në Francë?

Në rast se ju banoni në mënyrë të rregullt në Francë, me një leje qëndrimi, por që nuk autorizon punë, punëdhënësi juaj i ardhshëm duhet të bëjë një kërkesë për autorizim pune në një institucion që quhet Direccte.

sqAlbanian
Verified by MonsterInsights