Lejet e qendrimit që lejojnë të punosh

Quand je n’ai pas besoin d’un permis de travail

Në rast se ju banoni në mënyrë të rregullt në Francë, me një leje qëndrimi, por që nuk autorizon punë, punëdhënësi juaj i ardhshëm duhet të bëjë një kërkesë për autorizim pune në një institucion që quhet Direccte. Kërkesa duhet të depozitohet në zyrën rajonale të këtij institucioni, duke mbushur një formular përkatës, i cili jepet nga vetë institucioni.

Shtetasit evropianë nuk kanë nevojë të kenë leje pune për të ushtruar një aktivitet profesional në Francë.


Comme je l’ai mentionné dans d’autres articles, vous pouvez avoir un permis de séjour en France qui vous permet de travailler ou vous pouvez avoir un permis qui vous donne uniquement le droit de rester, mais pas de travailler. Dans ce cas, la procédure d’embauche est plus longue et vous devez demander un permis de travail. Mais dans cet article, nous parlerons des premiers permis; il existe plusieurs types de permis de séjour en France qui détiennent automatiquement la valeur de l’autorisation de travail et vous n’avez pas à demander de permis de travail. 

Këto leje janë:  

• Titre de séjour “compétences et talents”, valable 3 ans;
• Titre de séjour de 10 ans ou titre de séjour de longue durée de l’Union Européenne (lorsque le salarié arrive en France avec un titre de séjour délivré par un autre pays européen);
• Titre de séjour temporaire “vie privée et familiale”, valable 1 an;
• Visa de long séjour ayant la valeur d’un titre de séjour (VLS-TS) délivré aux étudiants, universitaires, conjoints de citoyens français ou conjoints amenés en France pour le regroupement familial pendant la durée de validité du visa, etc;

Ndërkaq, edhe një kërkues azili mund të punojë, megjithëse ai ka vetëm leje qendrimi në Francë për shkak se është duke kryer procedurën e kërkimit të azilit. Sipas ligjit të ri për azilin dhe emigrimit, të miratuar në 2018, ai duhet të ketë qendruar në Francë për 6 muaj të njëpasnjëshëm.

Kjo e drejtë punësimi nuk njihet mirë nga azilkërkuesit dhe as nga punëdhënësit potencialë sepse mendimi i përgjithshëm është që azilkërkuesi nuk ka të drejtë të punojë. Kjo është një temë shumë e gjatë, që përmban shumë hollësi, ndaj, për të, do të shkruajmë më vete.


.

http://www.info-droits-etrangers.org/sejourner-en-france/le-travail-en-france/

https://www.service-public.fr/particuliers/vosdroits/F2728

https://www.service-public.fr/professionnels-entreprises/vosdroits/F22782

Source

1 thought on “Permis de séjour autorisant le travail”

  1. halil bucinca

    Pershendetje kan nje pyetje un kam hapur adres ketu ne franc qe 1 vit e gjys
    dhe tani kam lan nje takim ne Prefectur
    per premtes te punes tani me kan lene takim por a me dhejn ndonje resipice pa drejt pune me garantu shefi a me dhajn resipice a jo ju Faliminderit.

Lini një koment

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *

sqAlbanian
Verified by MonsterInsights