Mineurs Non Accompagnés

Një Musa dhe shumë Boybacarë?

Përse shumë ish-të mitur detyrohen të lënë Francën, edhe kur janë duke ndjekur kurse profesionale për të cilat tregu i punës ka shumë nevojë? Musa mund të quhet vërtet fatlum. Ai u pajis me një kontratë “I rritur i Ri” nga Këshilli Departamnetal pas mbushjes së moshës madhore. Shumë Të Mitur të Pashoqërur (MNA) ndjekin...

Një Musa dhe shumë Boybacarë? Lexoni me shume

Musa, një ish i mitur: Isha unë që theva akullin!

Moussa raconte son histoire à Elda Spaho Bleta, journaliste et fondatrice de Pro IDE. Crédit photo Pro IDE, avril 2021

Si jeton në Francë një i mitur i huaj, pa familje? Cfarë ndodh nëpër qendra dhe shkolla dhe përse gjendja po shkakton përplasje gjithnjë e më të forta mes shtetit dhe shoqërisë? Eshtë historia e përditshme e « të rriturve » që kanë mbërritur të mitur të pashoqëruar, disa vetëm 12 vjeç, në tokën e Volterit dhe të Deklaratës së Parë të të Drejtave të Njeriut.

Musa, një ish i mitur: Isha unë që theva akullin! Lexoni me shume

Për kë bie këmbana?

Crédit photo : Luizclas/ Unsplash En octobre 2018, j’ai commencé à donner des cours de français, en tant que bénévole, à des mineurs albanais arrivés seuls à Nancy, sans leur famille. Dans le jargon professionnel en France, ils sont connus plus récemment sous le nom de Mineurs Non Accompagnés-MNA. Une découverte inquiétante allait alors commencer …

Për kë bie këmbana? Lexoni me shume

sqAlbanian
Verified by MonsterInsights