Fondet e solidaritetit për nënt.-dhj.2020

Që nga 15 janari, mund të mbushni në linjë formularin. Për të përfituar fondin e solidaritetit për dhjetor 2020, duhet të aplikoni deri në 28 shkurt 2021. Ndaj nxitoni!

artikullin e kaluar, ju lexuat që në fund të janar 2021 qeveria franceze zgjati dhënien e fondeve të solidaritetit edhe për muajin dhjetor 2020, për punonjësit e lirë, të vetëpunësuarit, sipërmarrësit e vegjël, të mesëm apo të mëdhenj. Që që nga 15 janariju keni mundësi të mbushni në linjë formularin dhe ta kërkoni këtë fond. Për të përfituar fondin e solidaritetit për dhjetor 2020, duhet të aplikoni, e shumta, deri në 28 shkurt 2021. Ndaj nxitoni!

Lajmi i dytë i mirë është që ka akoma kohë për të mbushur formularin edhe për periudhën nëntor 2020. Por kini parasysh : mos rrini duarkryq. Nëse keni një kontabilist, kërkojani qartë t’ju bëjë veprimet e duhura. Ose përpiquni të mbushni vetë formularin. Nëse keni nevojë për ndihmë, mund të na shkruani në [email protected] ose këtu Na kontaktoni

A i përfitoni fonde e solidaritetit? Sa?

Vous devez remplir certaines conditions pour bénéficier des fonds de solidarité. Habituellement, le critère principal est que vous êtes une entreprise, micro-entrepreneur, un travailleur indépendant etc, qui a cessé de travailler parce que cela est prescrit par la loi. Ou que, même si vous êtes autorisé à travailler, vous avez perdu au moins 50% de votre chiffre d’affaires. En résumé, le montant de l’aide versée dans le cadre du reconfinement est calculé différemment selon le mois considéré et selon la situation de l’entreprise. Pour des informations plus précises, cliquez sur l’une des périodes suivantes.

Zgjidhni muajin: - https://www.economie.gouv.fr

Për dhjetor 2020

Selon les données publiées sur le site internet du Ministère français de l’Économie, des Finances et de Relance, janvier-février 2021, « pour  le  mois de  décembre, les entreprises faisant l’objet d’une interdiction d’accueil du public pourront accéder au fonds de solidarité, quelle que soit leur taille. Elles bénéficieront d’un droit d’option entre une aide allant jusqu’à 10 000 € ou une indemnisation de 20 % du chiffre d’affaires 2019 dans la limite de 200 000 € par mois. Le CA (chiffre d’affaire – note de l’auteur) de référence retenu pour le calcul de l’aide pourra être le CA de décembre 2019 ou le CA mensuel moyen constaté en 2019».  Je vous rappelle que c’est vous qui choisissez avec quel chiffre d’affaires vous comparerez le CA du décembre 2020, afin que vous puissiez bénéficier d’un fonds de solidarité le plus élevé possible.

Ku të bëni kërkesën?

https://www.economie.gouv.fr mund të lexoni se “kompanitë që plotësojnë kushtet për fondin e solidaritetit duhet të bëjnë kërkesën e tyre në faqen e internetit të Drejtorisë së Përgjithshme të Financave Publike Direction générale des finances publiques , duke dhëne të dhënat e mëposhtme: SIREN, SIRET, RIB, xhiron e muajit përkatës dhe atij krahasues/referues, deklarimet te sigurimet si dhe deklaratën në nderin vetjak ».

Për të gjetur formularin dhe për të ndjekur hapat e duhur, sipas secilit muaj, ju ftoj që thjesht të shtypni një nga linqet e mëposhtme :

Keni kujdes për mënyrën si do të futeni në hapësirën tuaj vetjake në linjë:

Rast i përgjithshëm:

“Profesionistët duhet të hyjnë në hapësirën e tyre “particulier” dhe jo në hapësirën e tyre të zakonshme “professionel”, ku do të gjejnë në mesazherinë e tyre … nën fjalën "Ecrire", arsyen e kontakitmit Je demande l'aide aux entreprises fragilisées par l'épidémie Covid-19" . -. – https://www.impots.gouv.fr/portail/node/13665


Keni kujdes të deklaroni të dhëna të vërteta sepse “shuma e ndihmës llogaritet automatikisht në bazë të elementeve të deklaruara. Drejtoria e Përgjithshme e Financave Publike do të kryejë kontrolle të nivelit të parë dhe do të paguajë ndihmën për aplikantin. Kontrollet e nivelit të dytë mund të kryhen nga DPFP pasi të jetë paguar ndihma ". - https://www.economie.gouv.fr

Burimi: https://www.economie.gouv.fr , shkurt 2021.

Lini një koment

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *

sqAlbanian
Verified by MonsterInsights