Mineurs en France

Musa, një ish i mitur: Isha unë që theva akullin!

Moussa raconte son histoire à Elda Spaho Bleta, journaliste et fondatrice de Pro IDE. Crédit photo Pro IDE, avril 2021

Si jeton në Francë një i mitur i huaj, pa familje? Cfarë ndodh nëpër qendra dhe shkolla dhe përse gjendja po shkakton përplasje gjithnjë e më të forta mes shtetit dhe shoqërisë? Eshtë historia e përditshme e « të rriturve » që kanë mbërritur të mitur të pashoqëruar, disa vetëm 12 vjeç, në tokën e Volterit dhe të Deklaratës së Parë të të Drejtave të Njeriut.

Musa, një ish i mitur: Isha unë që theva akullin! Lexoni me shume

Për kë bie këmbana?

Crédit photo : Luizclas/ Unsplash En octobre 2018, j’ai commencé à donner des cours de français, en tant que bénévole, à des mineurs albanais arrivés seuls à Nancy, sans leur famille. Dans le jargon professionnel en France, ils sont connus plus récemment sous le nom de Mineurs Non Accompagnés-MNA. Une découverte inquiétante allait alors commencer …

Për kë bie këmbana? Lexoni me shume

sqAlbanian
Verified by MonsterInsights